środa, 12 września 2012

sałatka z brokułów z prażonymi migdałami

Bardzo fajna i sycąca sałatka. Chrupkie brokuły, słodka kukurydza, sos czosnkowy, który pasuje idealnie, choć czasami zastępuje go mniej inwazyjnym chrzanowym. Wszystko posypane aromatycznymi prażonymi migdałami.

  • brokuł
  • połowa małej puszki kukurydzy
  • 1/2 opakowania sera typu feta
  • 2 łyżki płatków migdałowych


Sos:
  • ząbek czosnku
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól + pieprz


Brokuła podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie ok 10 minut, odcedź.  Posyp serem, kukurydzą, polej sosem (wystarczy zmieszać wszystkie składniki). Płatki migdałów upraż na suchej patelni, posyp sałatkę i już :)

Smacznego!

2 komentarze: