- 1/3 mrożonej mieszanki orientalnej
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sos sojowy, sól, pieprz i kilka kropel oleju sezamowego
- 3 paluszki surimi
- kuskus- powiedzmy, że 6 łyżek
- garść nerkowców
Rozgrzej olej wrzuć mieszankę warzyw i 3 paluszki surimi pokrojone w 1,5 cm kawałki, podsmażaj wszystko ok 5-7 minut, dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Na koniec dodaj kilka kropel oleju sezamowego i orzeszki (pewnie fajniej byłoby je wcześniej podprażyć ale czas czas czas!). W między czasie zalej kasze wodą i posól. Dodaj kaszę do warzyw zamieszaj i gotowe :)
mniam! u mnie też był wczoraj kus kus :))))
OdpowiedzUsuńuwielbiam tą kaszę! taka szybka, prosta w obróbce kulinarnej ;)
a do tego każdy dodatek do niej pasuje :)
pyszny pomysł na kuskus.
OdpowiedzUsuń